donderdag 25 februari 2010

Creoolse scampi

Ik volg het WW-systeem met behulp van hun online tool. In mijn 'dagboek' noteer ik wat ik eet en zoek ik inspiratie in het receptenarchief.
Zo probeerde ik gisterenavond het receptje 'Creoolse scampi', als je het volgens de originele bereiding maakt, die je ook
hier vindt, komt het op 7 Propoints.
Maar mijn eigenzinnige ik maakt zelden een recept klakkeloos na en dus wijzigde ik een paar ingrediƫnten. Zo gebruikte ik 2 limoenen in plaats van 1 en gebruikte ik tomaten in blik. Ik ruilde het pepertje in voor pili-pili poeder en ik liet de room achterwege. Ik voegde paprika en courgette toe, simpelweg omdat ik er nog liggen had. Gezien ik niet van gesudderde scampi hou bakte ik ze in 2 koffielepels olijfolie lichtjes bruin.

Mijn versie komt op 6 punten per persoon. Ik serveerde het met basmati-rijst en het resultaat zie je hieronder. Ah ja, de scampi waren op maar van de rijst en saus was er nog overschot en die smul ik vanmiddag met alle plezier verder op!Labels: , , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage