vrijdag 19 februari 2010

Miss Jojo

Tientallen diëten heb ik al geprobeerd. Shakes, Weight Watch, astronautenmaaltijden, diëtiste, spuitjes, pillen, ... Er zijn weinig vermagersystemen waar ik niet van gehoord heb of nog niet getest heb.
Een dik jaar geleden begon ik met volle moed aan het TLC diëet, een heel streng plan dat zogezegd persoonlijk wordt opgesteld op basis van bepaalde waarden in je bloed. Hiermee viel ik ongeveer 12kg af.
6 maanden later waren ze er weer allemaal bij. Inderdaad, ik ben het toppunt van een jojo.
Vaak steek ik het op mijn trage schildklier, luie maag en sluimerende lupus maar ergens besef ik goed genoeg dat ik gewoonweg teveel eet en drink.

Tijdens de week, maw als ik werk, ontbijt ik met magere yoghurt en een kiwi. 's Middags eet ik twee craqotten met verse magere soep of een slaatje. Tussendoor eet ik een stuk fruit of een rijstwafel. Ik drink minstens 1,5 liter water. Jawel, tot hier toe ongelooflijk voorbeeldig.
Maar dan kom ik thuis en doe ik wat ik graag doe nl. koken en gezellig tafelen (lees: een veel te grote portie eten, de pannen uitlikken en wijn drinken).
En ook in de weekends speelt eten en drinken vaak een belangrijke rol. Koken, eten en op restaurant gaan is nu éénmaal iets waar ik van geniet, vooral samen met 't lief en vrienden.

De illusie om ooit terug écht slank te worden heb ik al lang opgeborgen maar trop is teveel. En 84kg is teveel voor een vrouw van één meter 70.
73 zou ideaal zijn, dat woog ik nu een jaar geleden. Maar omdat ik weet dat ik dat gewicht heel moeilijk kan houden ga ik om te beginnen voor 78 kg. 6 kg afvallen tegen mei, met hulpt van Weight Watch Online. Moet lukken.


Als ik terug de moed en stimulans vind want de laatste dagen is die ver zoek.

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage