zondag 28 februari 2010

Uit eten...

Dit weekend werd Barts nonkel 66, en zijn we dus lekker gaan eten in L'Artichaud in Kruishoutem. Ik hield mijn hart vast, maar al bij al viel het ongelofelijk mee. De meeste restaurants zijn blijkbaar toch afgestapt van die loodzware keuken met roombereidingen. Champagne lust ik niet echt (ik drink eigenlijk sowieso geen alcohol) en ik kreeg een heerlijk alcoholvrij aperitief voor mijn neus. Ik ben eigenlijk benieuwd wat erin zat... Het hapje dat erbij werd geserveerd, was iets met krab en rivierkreeftjes op sla, met een lichte dressing. Ideaal, gewoonweg!

Het voorgerecht was een groot stuk (in feite genoeg voor een hoofdgerecht) koolvisfilet met een zalfje van wortel en een bedje van groene kool. Lekker, én mager! Daarna volgde een Parmentiersoepje, op basis van aardappelen blijkbaar, die ik voor een groot deel laten staan heb. Véél te veel!
Het hoofdgerecht was eendenborst met groenten en kroketjes. Lekker, maar voor het grootste deel van het tafelgezelschap te weinig gebakken. De pure carnivoor in mij kon zich echter uitleven :-p

Het dessert was dan weer delicieus, en wellicht ook het ergste van calorieën: een bolletje cuberdonroomijs, met een kletskopje van cuberdon, en een heerlijk stuk perenbavarois. Bij de koffie kon ik dan ook nog niet afblijven van de koekjes en de meringue.

Maar... het heeft me bijzonder gesmaakt. Het gezelschap was aangenaam, de kinderen (die een kindermenu hadden gekregen van minipizza's als hapje, garnaalkroket als voorgerecht, biefstuk met friet en appelmoes, en een kinderijsje mét windmolentje als dessert) waren niet vervelend, en we zaten warm en gezellig binnen in dat gure weer.

Fijne dag gehad.

Ik heb een behoorlijk pak punten erdoor gejaagd, maar 's avonds had ik geen honger meer, en heb ik het op een yoghurtje en wat fruit gehouden, wat ook weer scheelt. De vrije punten dienen ervoor :-)

6 reacties:

Op 2 maart 2010 om 22:53 , Anonymous Anoniem zei...

Hallo!
Wat een leuke blog heb jij! Ik kwam je toevallig tegen al surfend naar recepten met propoints. Ik volg sedert vorige woensdag ook het nieuwe programma van WW. Mijn gewicht was 105.6kg , ook droog aan de haak!! lol
Ik ga jou volgen en veel reacties plaatsen(als het mag tenminste) en hoop dat we zo mekaar wat kunnen steunen.

Succes!!

Nathalie

http://hofvandieet.skynetblogs.be

(ah, ben onlangs ook gaan eten in 'l Artichaud...lekker he!)

 
Op 2 maart 2010 om 22:56 , Blogger Gudrun zei...

Euhm, Nathalie: waarom kom je ook niet gewoon hier posten? Je mag gerust meedoen hoor, dan word je trouwens ook door meer mensen gelezen en wellicht ook becommentarieerd, wat dan weer steun kan geven.

 
Op 2 maart 2010 om 22:59 , Anonymous Anoniem zei...

En hoe werkt dat dan??

Fijn om zo vlug een antwoord te krijgen!! :-)

 
Op 2 maart 2010 om 23:02 , Blogger Gudrun zei...

Wel, jij geeft me een geldig emailadres, en ik geef jou daarmee toegang tot dit blog. En dan kan je hier ook schrijven, of kopiëren wat je op je eigen website ook zet, zoals ik doe met witch.be

 
Op 2 maart 2010 om 23:04 , Anonymous Anoniem zei...

Oké, maar ik plaats niet zomaar mijn emailadres hier op je blog hoor...

 
Op 2 maart 2010 om 23:08 , Blogger Gudrun zei...

Duh, tuurlijk niet. Maar lees gewoon het berichtje een paar postjes hieronder, en je zal het mijne vinden.

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage