zaterdag 27 maart 2010

Witloofsoep

witloofsoep

Eerder deze week had ik witloofsoep gemaakt volgens weekrecept van de Weight Watchers. Heel simpel, eigenlijk, en best lekker, als je van witloofsoep houdt. Daar ben ik zelf niet zo zeker van, helaas, en dus is het bij twee borden de dag zelf gebleven, en heb ik de rest uiteindelijk, na een verblijf in de koelkast, toch maar weggekieperd. Jammer eigenlijk.

Je neemt een paar stronken witloof en een ajuin, snijdt die in stukken en stooft ze in een beetje olie. Na een zevental minuten giet je er 400 ml magere melk, 600 ml water en 2 blokjes magere kippenbouillon bij, peper en zout, en laat je de boel 10 minuten koken. Mixen, en klaar.

Door de melk moet je wel één propunt per portie rekenen, maar dat vind ik niet erg.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage