maandag 14 februari 2011

Champignonsoep

Dit vind ik persoonlijk één van de simpelste en lekkerste soepen om te maken.

Ingrediënten (4 ruime porties):

- 250 gr. champignons, die liefst zelfs al wat bruinig uitslaan. Ideaal voor dat bakje dat je vergeten was in je koelkast
- 2 sjalotten
- vetstof
- kippenbouillonblokjes
- melk (of room)
- peper en zout

Werkwijze:

- snipper de sjalotjes fijn en bak ze in de vetstof tot ze glazig worden

- snij de champignons in grove stukken, doe ze met wat water in een mixkom, en mix ze fijn. Giet de bruine brij in de kookpot bij de sjalotten. Laat even doorstoven.
- voeg er extra water toe (nog zeker niet de ganse hoeveelheid), de bouillonblokjes, en laat even doorkoken
- voeg naar smaak melk (ik doe er nogal veel in) of room toe, en kruid af. Voeg eventueel wat bloem toe (gemixt in de melk) als je graag een dikkere soep hebt. Laat even doorkoken.

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage