maandag 11 juli 2011

Kip met (wok)groenten en piada sfogliata

Vooraleer u vraagt 'Wat is in hemelsnaam piada sfogliata?' (ik hoorde het u denken tot hier): het is Italiaans plat brood, dat je best nog eens bakt in de pan of onder de grill van de oven legt, en trekt nogal sterk op dürüm, alleen ietsje dikker. Het was net Italiaanse week in de Aldi, en ik had er een pakje van mee, maar ik vermoed dat je het wel op andere plaatsen kan krijgen ook, of zelf maken.

Soit, ik heb dus zelf een 'recept' gemaakt, Weight Watchers style, kwestie van mijn dieet geen oneer aan te doen. Je kan alle ingrediënten gerust wijzigen qua hoeveelheid, en een piada per persoon nemen, maar ik had met een half meer dan genoeg. De vermelde propoints zijn per portie, in totaal 11 pp.

Nodig voor vier personen:

- kipfilet in blokjes (5 pp, verzadigende portie)
- 2 koffielepels olijfolie (0.5 pp)
- 1 ui
- zakje wokgroenten, of andere groenten naar keuze. Ik had een zakje (wegens de wokgroenten op) broccoli-bloemkool-wortel genomen, met een bokaaltje sojascheuten erbij.
- 1 eetlepel sojasaus (0 pp)
- 1 eetlepel oestersaus (0 pp)
- 2 piade sfogliate (5,5 pp voor een halve)
- peper en zout, en andere kruiden naar smaak

Werkwijze:

- fruit de gesnipperde ui in een wokpan of diepe pan, in de olijfolie
- voeg er de kippenblokjes bij, en bak goudbruin
- kook intussen de broccoli, bloemkool en wortel beetgaar. Wokgroenten hoef je niet te koken
- laat de groenten uitlekken, en voeg ze met de sojascheuten bij de kip. Wokgroenten kieper je nu ook gewoon bij de kip. Laat alles al roerend even meebakken
- voeg sojasaus en oestersaus toe, en laat grondig opwarmen. Kruid naar smaak
- leg de piade onder de hete grill, tot het brood warm en knapperig is

Leg het brood op een bord, beleg de helft met een goeie laag van het groentemengsel, en vouw dicht. Snij in twee, en hap er voorzichtig in boven een bord, want de groente durft eruit vallen, stijl dürüm.

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage