donderdag 25 augustus 2011

Spinazietaart met ham en kruidenkaas




Dit recept heb ik oorspronkelijk uit de reclameblaadjes van de Colruyt, maar het staat schaamteloos overal op het internet onder persoonlijke namen. Soit, ik ben het hier dus ook maar aan het posten, omdat het zo lekker is. EN omdat je heerlijk gegeten hebt voor behoorlijk weinig punten, al bij al.


Ingrediënten (voor 4 personen, tenzij je het als voorgerecht gebruikt)

- 200 g gekookte ham
- een potje van 150 g verse kruidenkaas (bv. Mirée)
- 400 g bladspinazie (diepvries)
- 200 g kerstomaatjes
- 1 vel uitgerold bladerdeeg
- 4 eieren
- 1 dl ultra lichte room
- 1/4 potje verse bieslook
- kruiden: 1 koffiel. paprikapoeder, 1 koffiel. tijm,
1 koffiel. dille
- peper en zout

Werkwijze:

- Snipper de bieslook fijn en roer door de kruidenkaas. Voeg de dille en wat peper toe.
- Klop de eieren los met de room. Kruid met de paprika, tijm, peper en zout.
- Snij de ham in reepjes of blokjes, of koop gewoon van die hamreepjes in bakjes
- Halveer de kerstomaatjes.

- Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een taartvorm.
- Verdeel de diepgevroren spinazie over de bodem, strooi de ham erover en wissel af met hoopjes kruidenkaas. Giet het eimengsel overal rond en versier met de kerstomaatjes (snijvlak naar boven).
- Bak de taart 40 à 45 min. in een op 200°C voorverwarmde oven, tot ze in het midden niet meer vloeibaar is (een mes dat u erin steekt, moet er droog uitkomen). Dien op met een gemengde sla met scheutjes en tomaten.

De enige toegeving die ik gedaan heb, is het gebruik van ultra lichte room van Campina ipv gewone room. Voor een kwart van de quiche moet je 13 punten tellen. Zo'n kwart is veel, als je er sla of zo bij eet en maar een zesde van de taart, kom je aan 9 propunten. Niet slecht, en de huisgenoten zijn er dol op.

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage