vrijdag 9 september 2011

Smoothie


Ik hou eigenlijk niet van het woord, maar ik denk niet dat er een Nederlands equivalent van bestaat. Bon, een smoothie dus.

Zaterdag was het heerlijk warm buiten, en heb ik dus een heerlijk zomerse smoothie gemaakt. Wolf vond dat het precies vloeibare ijscrème was, en ik kan daar inkomen.

Ik heb een rijpe banaan in de blender gegooid, daar een goeie poot diepvriesaardbeien bij gedaan, en ook nog een grote poot diepvriesmangostukjes. Daarna heb ik er een potje magere yoghurt bij gekieperd, en een klein beetje zoetstof. Oh, en ook nog een scheut magere melk om het minder dik te maken.

Door het feit dat de helft van de vruchten nog diepgevroren is, krijg je een ijskoude, beetje dikke vloeistof die inderdaad wel wat weg heeft van vloeibare ijscrème, of een dikke milkshake.Voor de foto heb ik er een blaadje munt uit de tuin aan toegevoegd :-)

De jongens, en ook ikzelf, waren er zot van! En dat voor 1 punt voor drie glazen!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage