zondag 30 oktober 2011

Perenflan

Ik heb het recept ooit al eens gepost op mijn hoofdblog, een jaar of twee geleden, maar nu mét foto’s, en vooral: met de propunten. Ha ja, want daar zat u uiteraard op te wachten, nee? Je kan het recept ook maken zonder de peren, maar het is net iets lekkerder mét, en ook alweer wat gezonder. En, mooi meegenomen, de portie is groter :-p .

Voor zes personen (of minder, zoals nogal vaak bij ons het geval is)
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten (+ 50 minuten oven)

* 2 peren
* een kluitje boter
* 2 dl room, lichte versie uiteraard. Ik heb Campina 4% genomen, en dat werkt.
* 2,5 dl magere melk
* 4 eieren
* 125 gr suiker

Verwarm de oven voor op 130°. Meng de melk en de suiker, en breng aan de kook. Pas op, zodra ze het kookpunt bereikt, heb je ongeveer 5 seconden voor ze overkookt! Zet daarna even opzij en laat rusten.
Schil de peren en snijd ze in fijne plakjes. Schik in een geboterde ovenschotel.

Klop de eieren goed los, voeg er de room bij, en giet er al roerend de warme melk over. Ononderbroken blijven roeren tot alle melk erbij is, of het hele boeltje schift! Giet de bereiding zachtjes over de peren, en zet de schotel in de oven.

Laat 50 minuten bakken, haal de flan uit de oven en laat (eventueel) afkoelen. Dien warm of koud op, met of zonder caramelsaus!


Zonder de caramelsaus, die nogal veel punten omvat, heb je 5 propunten per stuk, en die zijn dan ook mooi groot: 6 porties per schotel. Neem je genoegen met een kleiner stuk (acht porties in dit geval dan), dan moet je maar 4 punten betalen.

Als iemand dit ooit eens uitprobeert met zoetstof in plaats van suiker, kan je het dan eens laten weten? Want dan dalen de punten spectaculair natuurlijk.

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage