maandag 3 oktober 2011

't zit allemaal in mijn hoofd

Voornemen voor oktober: no more mindgames!


Ik pak diëten altijd veel te serieus op: alles of niets. De laatste weken was het vooral niets, en dat is te zien op de weegschaal: ik ben nog nooit zo zwaar geweest...
70 kg zei hij eergisteren. BMI van 28. Damn.

En OK, Weightwatchers in Brussel dat is kut, maar dat is eigenlijk toch geen excuus voor mij om het daarom maar op te geven tot zij met een oplossing komen? Het is mijn lichaam, en mijn probleem.

Zo ook vanmorgen weer, ik wou een pistolet beleggen met banaan, maar de supermarkt had geen bananen meer. Pistolet met chocolade dan maar. Nochtans lag er wel een hele massa ander fruit. Maar neen, dat week af van mijn plan en dan gaat het mis in mijn hoofd.

Ik zeg altijd dat planning voor mij essentieel. Zonder planning kan ik het niet. Zever in pakskes zeg ik nu, het moet ook zonder kunnen.

Planning is goed, maar ik moet toch in staat zijn om zelf, op het moment, gezonde keuzes te maken?

In ieder geval: ik werk eraan. Gezonde keuzes maken en mezelf geen blaasjes wijsmaken.

2 reacties:

Op 13 oktober 2011 om 21:53 , Anonymous Anoniem zei...

Hallo ik viel toevallig op je blog en dacht echt wel bij mezelf dat 70 kilo toch niet voor iedereen teveel is??? ALs je buikomtrek klein is (minder dan 80cm) en je hebt ook weinig vet om je middel en je toch wat groter bent dan 1.60m dan zit je toch wel goed? Ik heb ooit zelf weight watchers gedaan en dat doe ik nooit meer NEVER! Ik had altijd zin in iets en was nooit voldaan,bovendien ben ik veel aangekomen toen ik gestopt ben, wat wil je als je zo weinig mag eten. Ik ben nu eenmaal een grote eter, ik eet alles in grote porties en daar hou ik me aan! In het verleden heb ik ook al montignac dieet gedaan, dat werkte geweldig! Je mag dan wel grote porties eten, maar al bij al wil ik niet kijken op wat ik eet dus dieet ik niet meer, nooit meer, tot mijn blijdschap. Dus 70 kilo is best wel ok, je wilt toch geen magere pannenlat worden. Als je maar gezond bent en gelukkig (en geluk zit tussen je oren). Doei.

 
Op 4 januari 2012 om 20:52 , Blogger Elke zei...

@anoniem, ik ben maar een 1m58 :-) En ik weet niet hoe weightwatchers vroeger was, maar sinds hun punten niet meer gebaseerd zijn op calorieën vind ik het echt wel goed te doen! Nooit honger!

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage