woensdag 9 november 2011

Kip met champignons, oesterzwammen en cantharellen.

Man man man, dat was lekker vanmiddag! En dus wil ik mijn geïmproviseerde recept met plezier met u delen. Zoals het er staat, gebruik je 5 propunten per portie (+ de punten voor de pasta). Laat je de spekjes weg, dan heb je nog 3 punten per persoon.

Boodschappenlijstje (voor vier personen):

- drie soorten paddenstoelen, in mijn geval de meest courante, zijnde gewone champignons, oesterzwammen en cantharellen,. Van elks een half bakje, dus zo'n 200 gr.
- 400 gr. kipfilet
- 100 gr. magere spekblokjes
- één ajuin
- 50 ml. ultra lichte room (ik neem die van Campina 4%)
- tijm, oregano, rozemarijn, peper en zout

Hoe doe je het?

- snij de ajuin en de paddenstoelen in stukjes
- gooi de spekjes in een hete diepe tefalpan, en gooi er na een minuutje of zo de in blokjes gesneden kip bij. Zo heb je geen extra vet nodig. Bak lichtbruin.
- Kieper er de verschillende soorten paddenstoelen met de ajuin bij, en roer goed om. Laat een minuutje of tien rustig bakken, eventueel met een deksel erop.
- kruid naar smaak.
- werk af met de room, laat nog eventjes doorkoken, en dien op met pasta.

Smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage