zondag 18 december 2011

Dineren met Weightwatchers

Donderdag mocht ik gaan eten op kosten van Weight Watchers. Bij de Rouge Tomate. Het was ongelofelijk lekker EN gezond, ik zou er met plezier nog eens gaan eten, maar misschien moet ik eerst maar eens kijken hoeveel dat zou kosten...

Maar goed, daar gaat het eigenlijk niet over, Weightwatchers had ons uitgenodigd om hun vernieuwde programma voor te stellen. Toen ik Weightwatchers leerde kennen, twee jaar terug hadden ze net hun nieuwe propoints programma gelanceerd. Niet meer gebaseerd op calorie├źn, wel op prote├»nen, koolhydraten, vetten en voedingswaarden.

Geweldig programma, al had ik wel een paar probleempjes: omdat ik maar een klein meisje ben lag die minimum waarde van 29 punten per dag misschien wat te hoog: ik verlies zelden meer dan 200/300 gram per week, een beetje frustrerend... Ten tweede, altijd tellen, dat kan soms al eens tegensteken. En last but not least, ik zou ZO graag naar de cursus gaan, maar op vrijdagmiddag en zaterdagmorgen is echt geen optie...

Dat derde probleem is allicht een beetje hopeloos, maar die eerste twee heeft Weightwatchers dus mooi opgelost: het minimum aantal punten wordt verlaagd naar 26 punten (niet voor iedereen), terwijl de weekextra voor iedereen 49 wordt. Nice!

En dat tellen? Dat hoeft niet meer (altijd). Elke dag opnieuw kan ik kiezen voor een telvrije dag. Dat houdt in dat ik enkel voedingsmiddelen mag eten met een groene verzadingsfactor. Groente, Fruit, volkoren pasta en brood, mager vlees, vis, eieren, ... Mocht ik dan toch iets eten dat daar niet onder valt, dan trek ik punten af van mijn weekextra. Makkelijk, toch? Er zijn wel enkele voorwaarden: je moet nog steeds zorgen dat je houdt aan de fitformules, en je moet alles opschrijven. Win!

Terwijl ze toch bezig waren hebben ze ook het cursusmateriaal een nieuwe look gegeven, en ik moet zeggen, het ziet er goed uit! Alle nieuwe boekjes zaten in onze goodiebag, waarvoor dank, ik kan de extra motivatie wel gebruiken, zo zonder cursus :-)

Ze lanceerden ook een nieuw kookboek, echt iets voor beginnende koks, alles wordt mooi stap voor stap uitgelegd, inclusief foto's, ik ga er in de kerstvakantie zeker eens mee experimenteren, vooral al die lekkere dessertreceptjes... Omnomnomnom...


Nog eens bedankt, Weightwatchers voor de heerlijke avond en de goedgevulde goodiebag!

1 reacties:

Op 21 december 2011 om 09:59 , Anonymous mimi van meir zei...

Geweldig om zo'n positieve reacties te horen. Ik ga vandaag opnieuw een receptje uitproberen uit het nieuwe kookboek: stap voor stap gezond koken. Een lekker potje kalfsragout. Heerlijk op de eerste winterdag.
Fijne feestdagen
Mimi

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage