maandag 19 december 2011

Pre-voornemens

Dit is mijn eerste blogpost. Eerste blogposts bevatten meestal stapels voornemens en groots opgezette doelen voor de toekomst. Goede voornemens op het vlak van vermageren en gezond eten zijn op dit moment een riskante onderneming. Over een week begint het jaarlijkse eetfestijn, dat ook wel kerstmis wordt genoemd, gevolgd door sloten sprankelende drank en heerlijke hapjes op oudjaar.

Ik leg me dus nu de komende twee weken toe op een klein pre-voornemen, iets wat me wel haalbaar lijkt om zo'n goeie tien dagen vol te houden. Met mate eten, niet aanvallen alsof ik drie weken op een 'Expeditie Robinson'-eiland heb gezeten. Qua voorbereiding tot het grote werk kan dat tellen, lijkt me. Als ik een plateau met zalm- en krabtoastjes een keer kan laten aan mijn neus passeren zonder toe te happen, zal ik vanbinnen een beetje juichen.

Een eerste hindernis is het kerstdiner op het werk (de menu belooft roomsauzen, kroketjes en karamelijs), mijn karakter zal op de proef gesteld worden.
De komende dagen zal ik dus 'neen' leren zeggen, al zullen kadootjes op een volmondige 'ja' ontvangen worden.

Labels: , , , ,

1 reacties:

Op 1 januari 2012 om 16:00 , Anonymous caloriechecker zei...

Weer een nieuw jaar vol goede voornemens een er van is zeker dat ik nu eindelijk mijn overtollig gewicht er eens af wil hebben want ik word er langzaam gek van. Dus vanaf vandaag de knop om en afvallen

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage