woensdag 4 januari 2012

Hobbels in eerste weightwatchersweek

Maandag 2 januari stond aangestipt als D-day (dieet-day), want het leek me een hopeloze zaak om in het midden van de feestdagen opeens uit het niets punten te gaan tellen. De teller stond op 65.1 kg, de kerst-, oudjaar- en nieuwjaarskost had zijn tol geëist. Mijn ultieme doel is de kaap van die magische '6' te overschrijden.

Op maandagochtend nam ik de (gezonde) restjes mee van de feestmaaltijden, dus ik begon wonderwel gemotiveerd aan mijn opdracht. De dag verliep goed, geen verleidelijke pralinedoosjes of taartjes op de redactie, geen problemen. Na het werk veroverde ik de Colruyt, een kar vol gezond voedsel.

Toen ik thuis arriveerde, begon de miserie. Mijn handtas werd uit mijn auto gestolen terwijl ik mijn boodschappen aan het uitladen was. Ik trok een sprintje achter de dief (zeker een wereldrecordtijd), maar het mocht niet baten. De loser was er met mijn gerief van door, alles van gsm, ipod over bril en nieuwjaarscentjes. Mijn goeie moed was even heel diep gezonken en mijn humeur stond op donderen.
De buurt afzoeken, cardstop bellen, iedereen verwittigen, bij de politie een pv laten opmaken. Het duurde een hele avond. Eén lichtpuntje, mijn honger was verdwenen, al heb ik me toch wat chocolade gegund, een beetje troost voor al die miserie.

Gisteren was ik al wat bekomen van de shock, maar ik heb mezelf meteen voorgenomen om die boosheid en de onmacht niet te vertalen in eetbuien. Dus ik heb mooi verdergeteld en het is me goed gelukt gisteren.
Vandaag is mijn gemoed al veel beter en ik blijf serieus bezig met de punten en gezond eten. De dief is misschien wel met mijn handtas gaan lopen, maar mijn goede voornemens zaten daar gelukkig niet in!

Labels: , , , ,

2 reacties:

Op 4 januari 2012 om 13:55 , Blogger Elke zei...

Wat een kutbegin van je week zeg :( Maar goed van je dat je je niet laat doen! Echt serieus, respect!

 
Op 4 januari 2012 om 14:50 , Blogger Gudrun zei...

Oh blah!

Wat een miserie... Maar zoals je zei, niet in emotie-eten vervallen. Goed bezig!

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage