zaterdag 14 januari 2012

Quiche met kip en rozemarijn

quiche

Ik heb me gebaseerd op het recept in het nieuwe boek van de Weight Watchers, Stap voor stap gezond koken. Ik heb het wel nogal wat aangepast, omdat er bijzonder weinig groenten in zaten, en dat de kinderen heel graag bladerdeeg eten. Veel punten, die bladerdeeg: 6 punten extra! Dit is mijn versie, de originele versie (zonder champignons, met dragon in plaats van rozemarijn en zonder bladerdeeg) staat in het kookboek op p. 66, amper 4 punten per portie, met prachtige foto's van elke stap. Dit recept is door de bladerdeeg 11 punten per portie, helaas. Je kan de bladerdeeg dus gerust weglaten en gewoon een vuurvaste kom gebruiken, dan zit je ook maar aan vijf punten per portie. Driekwart van de quiche heb ik bestrooid met kaas, voor de rest van het gezin, maar dat zie je hier dus niet op de foto. Er zit ook wel wat meer vlees in dan in het origineel.


Wat heb je nodig? (4 personen)

- een rol bladerdeeg (niet met boter)
- 1/2 kippenbouillonblokje
- 420 gr kip
- 2 ajuinen
- rozemarijn, liefst vers, maar die had ik niet
- 2 eieren
- een doosje champignons
- 75 ml ongezoete gecondenseerde melk
- 2 eetlepels room (5% vet)
- zout en peper
(- optioneel: geraspte kaas)
- quichevorm (in mjin geval een stenen ronde taartvorm, ideaal want je kan er in snijden)
- oven op 200°C

Hoe doe je het?
- Los het bouillonblokje op in een steelpan met een halve liter water. Voeg de kipfilet, de gesnipperde ajuin, een goeie poot gesneden champignons en de rozemarijn toe. Laat ongeveer een kwartier koken.
- Laat uitlekken en afkoelen, en trek het vlees uit elkaar. Leg de bladerdeeg in de vorm, en leg de kip met de ajuin, champignons en rozemarijn er bovenop. Eventueel kan je nog wat champignons toevoegen, als je het te weinig vindt.
- Klop de eieren los met de melk en de room, voeg peper en zout toe. Giet over de kip. Bestrooi eventueel met de kaas en zet een twintigtal minuutjes in de voorverwarmde oven.

Serveer met een flinke portie groen. Smakelijk!

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage