zondag 19 februari 2012

Succesgewoonte: plannen

Een van mijn grootste zwaktes bij Weightwatchers is: plannen. Als ik mijn dag/week niet goed heb gepland, dan geef ik toe aan allerlei verleidingen. Nee, het is eigenlijk erger dan dat: ik zoek de verleiding op, ik bak bijvoorbeeld koekjes als ik alleen thuis ben, en dan eet ik die allemaal op...

Om verleidingen makkelijker uit te weg te kunnen gaan helpt het om te plannen en mij grondig voor te bereiden. Andere Weightwatchers kunnen het bevestigen, dat plannen neemt behoorlijk wat tijd in. Niet in het minste omdat ik zo graag blader in mijn duuzend kookboeken.

Om het plannen makkelijker te maken heb ik afgelopen weekend lijstjes gemaakt. Lijstjes met gezonde ontbijten, lunches, soepen en diners, met de bijbehorende boodschappen en pagina in het kookboek meteen bij vermeld. De lijstjes zijn geprint op kleine blaadjes en zitten gewoon in mijn notaboekje, in mijn tas. De bedoeling is dat ik op de meeste dagen gewoon uit dat lijstje pik en boodschappen ga doen: dus niet 's avonds extralang bezig zijn met het plannen, maar gewoon tussen door wat items van de lijst kiezen. En 's avonds gewoon het goede kookboek openleggen op de goede pagina.

Natuurlijk is het nog steeds extra werk, zeker lunches bereiden vergt tijd, maar hopelijk bespaar ik zo wat tijd...

Dit zijn mijn lijstjes:

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage