zondag 20 mei 2012

Hardgekookte eieren in tomatensaus met quinoa

Vandaag was voor mij en de kinderen een vrije dag, papa moest werken.
Omdat een vriendin nog quasi ongebruikte schoentjes liggen had voor Merel, kwam ze die even brengen, en bleef ze meteen ook maar eten, samen met haar dochtertje. Ik had mijn eten al gepland, maar kon gerust wat meer maken, en het smaakte blijkbaar! Iedereen heeft stevig gegeten, vooral Merel zag het echt goed zitten.

quinoa
(De foto is maar genomen bij een tweede portie, ik was het eerst vergeten)

Die quinoa, ik kende dat niet, maar het houdt het midden tussen rijst, couscous en pasta. Ik vermoed dat het van de linzenfamilie is, maar het is echt een lekkere afwisseling. Gewoon gevonden in de Delhaize bij de rijst, trouwens. Het blijkt het basisvoedsel te zijn voor de volkeren in de Andes, althans dat zegt het kookboek. De tomatensaus bevat ui, knoflook, tomaat in stukjes (blik), tijm en rodewijnazijn, en een klein beetje suiker. Recept op pagina 172 van 'Gezond Gezin' van de Weight Watchers, of wat dacht u?


Labels: , , , ,

1 reacties:

Op 16 juni 2012 om 11:59 , Anonymous Lin zei...

Quinoa is super gezond!

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage