donderdag 17 mei 2012

Lamstajine

lamstajine4
Ik ben grote fan van mijn nieuwe kookboek ‘Gezond Gezin’, maar als u hier af en toe komt lezen, wist u dat vast al.
Ik had op pagina 170 het recept gezien van de lamstajine, en man, dat zag er lekker uit!
Gisteren heb ik dus twee lamsbouten ontbeend, het vet weggesneden, in blokjes gehakt, en met flink veel kruiden een nachtje in de koelkast gezet. Deze morgen om negen uur was ik alweer bezig: een ajuintje snipperen, wat koriander, en het vlees bakken.
lamstajine1
Daarna een deel van de groenten erbij, bouillon, en twee uur laten sudderen. Intussen had ik dus meer dan tijd genoeg om de rest van de groenten te snijden.
lamstajine2
Nog een uur (en een grotere kookpot) later was de stoofpot klaar, maar het ganse huis was al de hele ochtend vervuld van de heerlijkste geuren, vooral dan van de ras el hanout.
lamstajine3
Ik heb er nog couscous bij gemaakt, en we hebben er allemaal bijzonder smakelijk van gegeten. Ik dacht zelfs dat Merel ging omverrollen, zoveel heeft ze ervan gegeten.
En weet je? Ik heb nu nog twee heerlijke porties in mijn vriezer zitten, en dat voor tien punten per portie :-)

Labels: , ,

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage